direct naar inhoud van Artikel 6 Algemene aanduidingsregels
Plan: Buitengebied Rietweg 30 (9015)
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0303.9015-0ONH

Artikel 6 Algemene aanduidingsregels

6.1 geluidzone - weg
6.1.1 Aanduidingsomschrijving

De voor 'geluidzone - weg' aangeduide gronden zijn tevens bestemd voor het tegengaan van een te hoge geluidbelasting van geluidgevoelige gebouwen vanwege het wegverkeer.

6.1.2 Bouwregels
  • a. Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende bepalingen:
    • 1. een op grond van de basisbestemming toelaatbaar geluidgevoelig gebouw, of de uitbreiding daarvan, mag slechts worden gebouwd indien de geluidbelasting vanwege het wegverkeer van de gevels van deze geluidgevoelige gebouwen niet hoger zal zijn dan de daarvoor geldende voorkeursgrenswaarde, of een verkregen hogere grenswaarde;
    • 2. de op grond van de regels bij de basisbestemmingen toegelaten uitbreidingen van geluidgevoelige gebouwen mogen, indien de afstand tot de rand van de weg met meer dan 10% wordt verkleind, slechts worden gebouwd, indien de geluidbelasting vanwege het wegverkeer van de gevels van deze geluidgevoelige gebouwen niet hoger zal zijn dan de daarvoor geldende grenswaarde, of een verkregen hogere grenswaarde.
  • b. Op of in deze gronden mogen geen bouwwerken, geen gebouwen zijnde, worden gebouwd, behoudens die welke op grond van de regels bij de andere bestemmingen zijn toegelaten.
6.1.3 Wijzigingsbevoegdheid

Burgemeester en wethouders kunnen, met inachtneming van het gestelde in Bijlage 1 Toetsingskader, het plan wijzigen in die zin dat de aanduiding 'geluidzone - weg'wordt opgenomen dan wel vervalt mits met name rekening zal worden gehouden met het gestelde in Bijlage 1 Toetsingskader onder 1.9.