direct naar inhoud van 2.2 Attractiepark
NL.IMRO.0303.BV01-VA01

2.2 Attractiepark

Ruimtelijke aspecten

Op het attractiepark zijn diverse attracties en shows aanwezig. Het park heeft circa 60 attracties. Er zijn diverse attracties overdekt, zodat het park ook bij slecht weer bezoekers kan trekken. Vanwege de attracties en shows zijn er diverse gebouwen en bouwwerken geen gebouw zijnde op het park aanwezig. De bebouwing wordt afgewisseld door grote waterpartijen en is ingebed in groen. Hierdoor heeft het park een groene en ruim opgezette uitstraling. De groene uitstraling sluit aan bij de bosgebieden rondom het park.

De attracties op het terrein hebben een hoogte tot 60 meter. Gebouwen hebben een hoogte van maximaal 30 meter. Vanwege deze hoogte is het park vanuit de omgeving duidelijk waar te nemen. Het park draagt bij aan de skyline van het Drontense landschap.

Het attractiepark beschikt over een parkeerterrein dat ook dient voor het evenemententerrein, waar bezoekers kunnen parkeren. In totaal zijn er 4.500 parkeerplaatsen beschikbaar voor de bezoekers van het attractiepark en de evenementen. Dit is voldoende om op topdagen alle bezoekers een parkeerplaats aan te bieden.

Functionele aspecten

Op het attractiepark komen ondersteunend aan de recreatieve functie horeca en detailhandel voor. Verspreid op het terrein zijn er diverse locaties waar bezoekers van het park iets te eten en souvenirs kunnen kopen. Daarnaast biedt het attractiepark de mogelijkheid voor congressen, manifestaties, tentoonstellingen en andere ondersteunende voorzieningen. Verder beschikt het terrein over tien bedrijfswoningen. Ook heeft het attractiepark zes gastenverblijven. Deze worden gebruikt als overnachtingsmogelijkheid voor acteurs en stagiaires.